Kronika: Vozil pod vplivom alkohola brez vozniškega dovoljenja,…

pixabay.com

Pod vplivom alkohola, brez vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske postaje Krško so med kontrolo prometa v noči na 25. 2. v Krškem ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola. Volkswagen polo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom v stanovanjsko hišo

Med 19. 2. in 23. 2. je v Brežicah nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je  prenosni računalnik, motorno žago in električno orodje. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

Požar

Policisti Policijske postaje Krško so bili 24. 2. nekaj po 20. Uri obveščeni o požaru gospodarskega objekta v Krškem. V požaru ni bil nihče poškodovan, ogenj pa je uničil zgornjo etažo objekta in kmetijski traktor. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je prišlo do požara lesene obloge ob dimniku krušne peči. Policisti okoliščine še preiskujejo,po oceni oškodovanca pa je v požaru nastalo za okoli 50.000 evrov škode, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

N. N.