Kronika: Vikned na cestah v znamenju akohola

(vir: pixabay.com)

Tuja državljana kršila cestnoprometne predpise

V Čatežu ob Savi so policisti 5. 8. zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 26-letni državljan Hrvaške je imel v litru izdihanega zraka 1,26 miligramov alkohola. Tujca so odpeljali v takojšen postopek na sodišče.

Med izvajanjem meritev hitrosti na območju Drnovega so policisti 6. 8. dopoldne ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil 152 km/h  na območju, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h. 19-letnega voznika začetnika iz Avstrije so privedli v takojšen postopek na sodišče.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Velikem Mraševem so policisti Posebne skupine za nadzor prometa 4. 8. popoldne ustavili voznika tovornega vozila. Ugotovili so, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da se mu izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. 21-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola. Vozilo so zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Številni vozili pod vplivom alkohola

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so minuli konec tedna preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Pri kraju Golek so ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. V naselju Sajevce so kontrolirali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Prvi je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola, drugi pa 0,76. Na območju Brežic so ukrepali zoper tri kršitelje, ki so vozili pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka so imeli med 0,35 do 0,51 miligramov alkohola. Vsem kršiteljem so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilne naloge oziroma napisali obdolžilne predloge in začasno odvzeli vozniška dovoljenja.

PU NM

N. G.