Kronika vikenda: Zaseg vozila, vožnje pod vplivom alkohola, vlomi in tatvine,…

pixabay.com

Zaseg vozila

Med kontrolo prometa v Velikem Mraševem so policisti 5. 1. ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Zasegli so avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Odklonil alko test

Brežiški policisti so v noči na 7. 1. na Bizeljski cesti ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odpeljali so ga v prostore za pridržavnje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik motornega vozila, ki odkloni odrejen preizkus alkoholiziranosti, kaznuje z globo najmanj 1200 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Udeleženka prometne nesreče pod vplivom alkohola

6. 1. popoldne se je v Brežicah zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 19-letni voznik, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila 57-letna voznica. V nesreči se ni nihče poškodoval, je pa nastala večja premoženjska škoda na vozilih. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog. Prav tako so zaradi kršitve izdali plačilni nalog 57-letni voznici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,45 miligramov alkohola.

Vlomi in tatvine

V  Sabenji vasi na območju Brežic je 5. 1. v poznih popoldanskih urah nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo  in odtujil denar in zlat nakit.

V  kraju  Libelj na območju Krškega je 7. 1. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago in električno orodje. Lastnika je oškodoval za
več kot 1000 evrov.

Nesreča pri delu v gozdu

Brežiški policisti so bili 5. 1. popoldne obveščeni o nesreči pri delu v gozdu pri kraju Dekmanca. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila pri spravilu lesa, ko je moškega, ki je delal z motorno žago, po glavi udarila veja. 49-letni moški med delom ni uporabljal zaščitnih sredstev. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

PU NM