Kronika vikenda: vožnje pod vplovom alkohola, vlom, nezakoniti prestopi državne meje

pixabay.com

Prometna varnost

Krški policisti so med kontrolo prometa na Zdolski cesti v petek ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 55-letni kršitelj iz Makedonije, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Sevniški policisti so v noči na 4. 12. pri naselju Podgorje ob Sevnični ustavili voznika kombiniranega vozila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Kombinirano vozilo so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

V noči na 4. 12. so krški policisti v Dobravi pri Kostanjevici ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 43-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžinim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine – vstopil skozi balkonska vrata

Oškodovanec je brežiške policiste 1. 12. obvestil o tatvini. Neznani moški naj bi pozvonil na vrata stanovanjskega bloka in ga s pogovorom zamotil. Drugi storilec je izkoristil nepazljivost oškodovanca, skozi balkonska vrata vstopil v stanovanje in odtujil denarnico z dokumenti in bančno kartico. Škode je za okoli 1000 evrov.

Nezakoniti prestopi državne meje in poskusi izmikov mejni kontroli

Na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je 1. 12. Popoldne pripeljal tovorni vlak iz Srbije, ki je v Italijo prevažal pločevino. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka. Na podvozju vlaka so našli skritih osem tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane Libije, tri državljane Alžirije in državljana Egipta so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so 2. 12. pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu bolgarskih registrskih številk našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi vasi pri Mokricah izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana, dva državljana Pakistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Policijska uprava Novo mesto