Kronika vikenda: S kamionom po avtocesti 10 km/h, poškodovana peška,….

pixabay

S kamionom po avtocesti 10 km/h

Policisti so 11. 3. v zgodnjih jutranjih urah prijeli več klicev voznikov, ki so opozorili na nevarno vožnjo voznika tovornega vozila, ki naj bi na avtocesti iz smeri Obrežja proti Novem mestu vozil 10 km/ h, vijugal po vozišču in s tem onemogočal drugim voznikom, da bi ga lahko varno prehiteli. Policisti so se takoj odzvali in tovorno vozilo bolgarskih registrskih oznak izsledili v bližini izvoza za Novo mesto. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali na službenem vozilu, vendar znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Da bi mu preprečili nadaljnjo vožnjo in ogrožanje drugih udeležencev v prometu so zapeljali pred njegovo vozilo in ga uspeli ustaviti. Kršitelj ni upošteval večkratnih pozivov policistov, naj izstopi iz vozila, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga s telesno silo izvlekli iz vozila. Voznik se je ves čas aktivno upiral in skušal pobegniti. Na kraj so poklicali zdravnika, ki je ugotovil, da 47-letni državljan Bolgarije zaradi zdravstvenih težav nikakor ni zmožen voziti in obvladovati vozila. Policisti so še ugotovili, da ni upošteval predpisov, ki se nanašajo na dovoljen čas trajanja vožnje in obveznih počitkov. Poskrbeli so za odstranitev vozila in vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Vlom v stanovanjsko hišo

V Dolenjem Boštanju je 9. 3. okoli 19. ure nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnika oškodoval za 500 evrov.

Poškodovana peška

V soboto ob 18.45 je na Cesti svobode (pri Hoferju) v Brežicah voznik z osebnim vozilom zbil krajanko. Reševalci Nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanko na kraju oskrbeli, so sporočili iz Urada RS za zaščito in varovanje.

N. N.