Kronika vikenda; dve prometni nesreči, poškodovana oseba pri gašenju požara

pixabay

Prometna varnost: Voznik začetnik se je hudo poškodoval

V noči na 20. 5. se je zgdoila prometna nesreča v Drnovem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 18-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili 19. 5. nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči pri kraju Župelevec. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 48-letna voznica, ki je vozila avtomobil iz smeri Bizeljskega proti Brežicam. Pri kraju Župelevec je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Lažje poškodovanega 86-letnega potnika so reševalci oskrbeli v bolnišnici. Povzročiteljici nesreče, ki je imela  v litru izdihanega zraka 1,35 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo. Vozniško dovoljenje ji bodo zasegli in na pristojno ttožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Nezakoniti prestopili državno mejo

Med  kontrolo  prometa pri Obrežju so brežiški policisti 19. 5. v jutranjih urah izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Poškodovan pri gašenju požara

Sevniški  policisti  so bili 20. 5. nekaj pred 20. uro obveščeni o požaru v kraju  Leskovec v Podborštu. Goreti naj bi začelo v drvarnici, ogenj pa se je  razširil  na  gospodarski objekt in stanovanjsko hišo. Še pred prihodom gasilcev je ogenj skušal pogasiti 36-letni moški, ki je med gašenjem utrpel opekline.  Reševalci  so  ga  odpeljali  v novomeško bolnišnico in po prvih informacijah  ni  v  smrtni  nevarnosti.  Policisti  okoliščine  požara  še preiskujejo in prve  ugotovitve  kažejo,  da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

N. N.