Kronika vikenda

pixabay

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

3. 3. popoldne se je zgodila prometna nesreča med krajema Stari grad in Libna. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 40-letne voznice. Huje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Gorele smeti

V soboto 14.27 so na Ulici Stare pravde, občina Brežice, v stanovanjskem objektu gorele smeti. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Brežice-okolica so odstranili iz stanovanja koš za smeti, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Do širitve požara ni prišlo

V soboto ob 14.51 so v naselju Krmelj, občina Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, pregledali in prezračili prostore, iznesli plinsko jeklenko ter omogočili vstop policistom in reševalcem Nujne medicinske pomoči Sevnica.

Nedovoljeno prestopil državno mejo

Brežiški policisti so v noči na 4. 3. v kraju Bukošek izsledili in prijeli državljana Bangladeša, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

N. N.