Kronika: V prometni nesreči umrl voznik mopeda

pixabay

Okoli 19. ure so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti v kraju Globočice. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nesrečo povzročil 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kostanjevice na Krki proti Oštrcu. V naselju Globočice je v ovinku zapeljal na levo stran vozišča in trčil v mopedista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 86-letni motorist se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Za povzročitelja nesreče, ki je prav tako potreboval zdravniško pomoč, je bil odrejen strokovni pregled. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 36-letnega moškega na pristojno tožilstvo podali
kazensko ovadbo.

Voznik  mopeda je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na našem območju. V enakem obdobju lanskega leta je za posledicami prometnih nesreč umrlo sedem ljudi.

Policijska uprava Novo mesto

N. N.