Kronika: V prometni nesreči huje poškodovan otrok

Foto: PU NM

V prometni nesreči huje poškodovan otrok

Policisti Policijske postaje Krško so bili nekaj pred 14.30 obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi pri Krškem. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 55-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v otroka, ki je prečkal cesto. Huje poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico, okoliščine prometne nesreče pa policisti še preiskujejo.

Z osebnim vozilom v obcestno odbojno ograjo

Danes ob 8.48 je pri naselju Arto, občina Sevnica, osebno vozilo trčilo v obcestno odbojno ograjo. Gasilci Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in odstranili vozilo s cestišča. Reševalci Nujne medicinske pomoči Sevnica so voznico na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice, so sporočili iz Urada RS za zaščito in varovanje.

Nedovoljeni prestopi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Okoli 21. ure je ne mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na 22. 2. so brežiški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Brezje pri Veliki Dolini izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Zasegli ukraden avtomobil

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je nekaj pred 21. uro na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi SQ7 iz Italije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v scgenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil Audi včeraj ukraden v Italiji. 42-letnemu vozniku iz Italije so odvzeli prostost in ga pridržali. O ugotovitvah so sezannili pristojno tožilstvo, so še sporočili iz PU Novo mesto.

N. N.