Kronika: prometna nesreča, vlom, zasegli ukraden avto,…

Zasežen avto (Foto: PU NM)

Prometna nesreča v Brestanici

Včeraj dopoldne so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Brestanici. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 51-letna voznica, ki je v križišču trčila v 73-letnega kolesarja. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

Na avto padlo drevo

Včeraj ob 15.47 je na cestnem odseku Log – Impoljca, občina Sevnica, drevo padlo na avtomobil. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji in vlečni službi, počistili cestišče ter prepeljali lažje poškodovano osebo v ZD Sevnica.

 Vlom

Včeraj med 17. in 19. uro je v Brestanici neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 800 evrov.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Slovenska je v noči na 10. 11., na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Luksemburga. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila Volkswagen golf. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil ukraden na Nizozemskem. Vozilo so 25-letnemu državljanu Hrvaške zasegli in z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

PU NM in Urad RS za zaščito in varovanje