Kronika: Prometna nesreča v Krškem

Nesreči v cestnem prometu

Včeraj ob 19.44 sta na avtocesti pri Mrtvicah, občina Krško, trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Brežice so poškodovanega voznika osebnega vozila oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Danes ob 11.05 je bila pristojnim službam sporočena prometna nesreča, ki se je zgodila v Krškem na Ulici Anke Salmič. Podrobnosti nesreče še niso znane.

Požar na gozdnih in grmovnih površinah

Včeraj ob 14.06 je v Zabukovju pri Sevnici gorela podrast v gozdu. Požar na površini 1000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Sevnica in Zabukovje.

Zagorel zabojnik

Včeraj ob 13.26 je v Starograjski ulici v Radečah zagorel zabojnik za smeti. Gasilci PGD Radeče so ogenj pogasili. Zabojnik je uničen.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi

Ob 14.03 sta posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa HNMP na Brniku s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz ZD Sevnica v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri reanimaciji in prenosu obolele osebe.

Vir: Urad RS za zaščito in varovanje