Kronika: Prometna nesreča na avtocesti, zagorelo v proizvodnji podjetja Siliko, voznik pod vplivom alkohola,…

pixabay

Prometna nesreča na avtocesti

Okoli 6.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je na odseku avtoceste, kjer izvajajo dela in promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno, voznik tovornega vozila hrvaških registrskih oznak zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v tovorno vozilo romunskih registrskih oznak. 51-letnega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Zaradi povzročitve prometne nesreče in več kršitev, ugotovljenih ob pregledu tahografa, so mu izrekli globo.

Voznik pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v kraju Anže so policisti Policijske postaje Krško okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 62-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zagorelo v proizvodnji podjetja Siliko

Včeraj, ob 11.39 je zagorelo v proizvodnji podjetja Siliko na Radni, občina Sevnica. Požar so pogasili zaposleni sami tako, da posredovanje gasilcev ni bilo potrebno. Posredovali so reševalci Nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so oskrbeli štiri zaposlene, ki so se nadihali dima.

S tehničnim posegom odprli vrata

Ob 11.50 so na Cankarjevi cesti na Senovem, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Krško in Brežice pri prenosu obolele in poškodovane osebe do reševalnih vozil. Obe so prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med opravljanjem mejne kontrole tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, na podvozju vlaka našli skritega državljana Alžirije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Novo mesto in Urad RS za zaščito in varovanje

N. N.