Kronika Posavja preteklega tedna

pixabay

Iz Policijske uprave Novo mesto smo bili obveščeni o naslednjih kaznivih dejanjih, ki so se zgodila v Posavja.

Vlomi in tatvine

Tatvina nakita in denarja

Popoldne  10. maja 2017 je v Brežicah nekdo  skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in
odtujil denar in zlat nakit.

Tatvina goriva

Na  delovišču  v Brežicah je v noči na 9. 5. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 350 litrov goriva.

Prometna varnost

V Krškem poškodovana dva kolesarja

Krški policisti so bili 12. 5. popoldne obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi se poškodovala kolesarja. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 48-letnemu in 26-letnemu kolesarju. Lažje poškodovana kolesarja so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Povzročitelju nesreče bodo
policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali

Med  kontrolo  prometa  v  Krškem  so 10. maja 2017 policisti nekaj pred 21. uro ustavili
voznika  osebnega  avtomobila  iz  Sevnice  in  mu  zaradi  očitnih  znakov alkoholiziranosti odredili  preizkus. 33-letni  kršitelj je imel v litru izdihanega  zraka  0,93  miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prestopi državne meje

Brežiški  policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja državne meje v naselju Obrežje v večernih  urah 9. maja 2017 izsledili  in  prijeli  dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški  policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja državne meje v Rigoncah dopoldne izsledili in prijeli 48-letnega državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

N. N.