Kronika: Pestra noč na zasneženih cestah

Foto: PU NM

Po poročanju Urada RS za zaščito in varovanje so se ponoči na območju Posavja zgodile tri prometne nesreče. Gasilci so ponoči odstranili tudi več dreves, ki so padla na cestišče in tako ovirala promet.

Ob 3.03 sta na avtocesti Brežice–Obrežje, občina Brežice, trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala, ki so jo reševalci Nujne medicinske pomoči Brežice oskrbeli na kraju. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, razsvetljevali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji in vlečni službi.

Ob 5.23 se je na cesti Podvinje–Dobova, občina Brežice, podrlo drevo, ki je padlo na osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter odstranili drevo iz vozila.

Ob 4.57 je na cesti Impoljca–Brestanica pri naselju Arto, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom trčil v drevo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in odstranili podrto drevo s cestišča.

Previdnost na cestah ni odveč. Vozniki naj hitrost zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti, prilagodijo pa naj tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe. V cestnem prometu naj bodo udeleženi le z dobro očiščenimi vozili in z vozili, opremljenimi s predpisano zimsko opremo, svetujejo iz Policijske uprave Novo mesto.