Kronika: Pester Martinov vikend

(vir: pixabay.com)

Povzročitelja nesreče bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja

Brežiški policisti so bili 10. 11. popoldne obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Lenartu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 52-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje na neprimerni varnostni razdalji trčil v avtomobil, ki ga je vozil 22-letni voznik. V nesreči se je lažje poškodovala 18-letna potnica v vozilu 22-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,71 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vinjenega in agresivnega voznika tovornega vozila so pridržali

Policisti  Specializirane enote za nadzor prometa, ki so minuli konec tedna opravljali naloge na območju Policijske uprave Novo mesto, so v noči na 10. 11. na cesti med Sevnico in Krškim ustavili voznika tovornega vozila. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola. Kršitelj se z rezultatom ni strinjal, zato mu je policist odredil strokovni pregled v zdravstvenem domu. Kršitelj je ves čas postopka žalil policiste in se aktivno upiral, zato so uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Na pristojno tožilstvo bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Pijan pretepal partnerko

Krške policiste so 10. 11. popoldne poklicali na pomoč zaradi nasilja v družini v okolici Krškega. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in ugotovili, da je pijan 45-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo partnerko. Osumljenec je žrtev pretepal, kričal je nanjo, ji grozil in razbijal inventar v stanovanju. Policisti so žrtev zaščitili in osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V Sevnici je 11. 11. popoldne neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dokumente in zlat nakit.

V Cerkljah ob Krki je med 8. 11. in 11. 11. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Škode je za okoli 5000 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli in nezakoniti prehodi državne meje

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 10. 11. dopoldne na tovornem vozilu bosanskih registrskih oznak našli skritih pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom in na podvozju vozila skušali izogniti mejni kontroli.

V noči na 12. 11. so brežiški policisti v Čatežu ob Savi prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Policisti Postaje mejne policije Dobova so med opravljanjem mejne kontrole v enem izmed vagonov, ki je iz Srbije prevažal pesne rezance, našli skritega državljana Mavretanije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli.

Tujce so policisti po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU NM