Kronika: Nesreča pri delu, Britanec tihotapil državljana Kosovega, vlom

pixabay

Nesreča pri delu

Policisti Policijske postaje Krško so bili včeraj, nekaj pred 13. uro obveščeni o nesreči pri delu v Krškem. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 60-letni delavec pri opravljanju gradbenih del padel z gradbenega odra, z višine 16 metrov. Hudo poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so obvestili tudi preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo.

Vlomil v hišo in odtujil denar in dokumente

Včeraj, med 20. in 21. uro, ko so bili stanovalci odsotni, je v Logu pri Sevnici nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Policisti okoliščine še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa naj bi storilec odtujil denar in dokumente.

Britanec tihotapil državljana Kosovega

Brežiški policisti so danes ponoči med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Drnovem ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5 britanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je voznik, 52-letni državljan Velike Britanije, v vozilu prevažal 40-letnega državljana Kosova, ki je pred tem nezakonito prestopil državno mejo. Državljanu Velike Britanije so odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

M. B.