Kronika: Kljub praznikom policistom ni bilo dolgčas – od nezakonitih prehodov državne meje do kolesarke na avtocesti

pixabay

Prometna varnost

Policisti so bili 30. 4. okoli 6. ure obveščeni o prometni nesreči v Krškem.  Opravili so ogled in ugotovili, da je 29-letni voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drog javne razsvetljave in ga poškodoval. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo
in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kolesarila po avtocesti

Policisti so 30. 4. dopoldne prejeli obvestilo, da naj bi nekdo kolesaril po avtocesti. Izsledili so 25-letno kolesarko iz Hrvaške, ki je kolesarila iz smeri Čateža proti Obrežju. Zoper kršiteljico so uvedli postopek o prekršku.

Kršitve pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Cerkljah ob Krki so policisti v noči na 30. 4. odredili preizkus alkoholiziranosti 19-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,55 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo
drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli, kršitelju pa izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Med 27. 4. In 1. 5. je v Brežicah neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Povzročil je za okoli 2500 evrov škode.

Nasilje v družini

Policisti Policijske postaje Krško so 30. 4. izrekli ukrep prepovedi približevanja 31-letnemu nasilnežu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli na mejnih prehodih

1. 5. v jutranjih urah so policisti pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 1. 5. dopoldne med opravljanjem mejne kontrole v dveh tovornih vozilih našli dva državljana Alžirije in državljana Maroka, ki so se skriti v tovornih delih vozil skušali izogniti mejni kontroli. Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Postaje mejne policije Dobova so 29. 4. v vagonu tovornega vlaka, ki je prevažal glinico, našli skritih 18 tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Dobove so brežiški policisti 29. 4. izsledili in prijeli tri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo pri Rigoncah. Tujce so prevzeli hrvaški policisti.