Kronika: Huda prometna nesreča na mejnem prehodu Obrežje

Foto: PU NM

Danes, nekaj minut po 8.30, se je na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, še trije udeleženci nesreče pa so poškodovani. Po prvih ugotovitvah policistov je 44-letni državljan Makedonije vozil osebni avtomobil znamke Audi, slovenskih registrskih oznak, v smeri proti Obrežju. Na mejnem prehodu Obrežje je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju v dolžini več kot 70 metrov silovito trčil v varovalno ograjo pred stebrom nadstreška mejnega prehoda. V vozilu so bili poleg voznika še trije potniki.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so poškodovanim udeležencem takoj priskočili na pomoč in s pomočjo defibrilatorja več kot petnajst minut, vse do prihoda reševalcev, oživljali 58-letno žensko, državljanko Makedonije. Kljub takojšnji pomoči in trudu policistov in reševalcev, je ženska zaradi hudih poškodb umrla. Sedela naj bi na zadnjem levem sedežu in med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Voznika in dva poškodovana potnika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Policisti okoliščine še preiskujejo, o nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki se je udeležil ogleda.

Vse udeležence v prometu policisti ponovno opozarjajo na zahtevne vozne razmere. Vozniki naj hitrost vožnje prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi stanju cestišča, ki je lahko spolzko in poledenelo. Prilagodijo naj tudi varnostno razdaljo in naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo treba nenadno zavirati. Vožnja skozi ovinke naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe. Vozila, ki naj bodo opremljena s predpisano zimsko opremo, naj pred vožnjo tudi dobro očistijo, so še zapisali.

Policijska uprava NM