Kronika: Dva vloma na območju Krškega

Fotografija je simbolična (pixabay)

Včeraj  dopoldne je na Delavski ulici v Krškem nekdo izkoristil odsotnost oškodovanke in skozi vrata vstopil v hišo. Pregledal je prostore, odtujil zlat nakit in denar in lastnico oškodoval za 400 evrov.

V kraju Dobrova na območju Krškega je ravno tako, včeraj popoldne neznanec izkoristil odsotnost oškodovanke, ki je opravljala dela na vrtu in skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je torbico z dokumenti, bančno kartico in denarjem in povzročil za 300 evrov škode.

Na Policijski postaji so bili v zadnjih dneh obveščeni o več primerih tatvin iz stanovanjskih hiš. Z ogledi krajev kaznivih dejanj in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da so storilci v večini primerov izkoristili krajšo odsotnost stanovalcev in skozi odklenjena ali odprta vrata vstopili v hiše ali druge objekte in odtujili predmete.

Občanom svetujejo, da tudi v primeru krajše odsotnosti, ko gredo na primer na sprehod ali opravljajo dela na bližnjem vrtu, skrbno zapirajo okna in zaklepajo vrata stanovanjskih hiš. Ključe naj imajo pri sebi in jih ne puščajo na “skritih mestih” pod predpražnikom ali cvetličnim lončkom.

Storilci v hiše vstopajo ali vlamljajo v času, ko so stanovalci odsotni, zato najverjetneje opazujejo njihovo gibanje in navade in odsotnost izkoristijo za izvedbo kaznivega dejanja. Občanom svetujemo, da so pozorni na neznana vozila in sumljive osebe, ki se pojavljajo v njihovem okolju in bi si lahko ogledovali hiše in se tako pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj. Podatke o sumljivih osebah in vozilih naj takoj sporočijo na interventno številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zagotovijo varnost in zaščitijo premoženje ljudi, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

M. B.