Kronika: Cesta vzele življenje

pixabay.com

V petek zvečer, okoli 20.30 ure, se je na cesti Križe – Koprivnica, izven naselja Veliki Dol, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba na kraju umrla, drugo pa so s hudimi poškodbami odpeljali v splošno bolnišnico Brežice, kjer je ostala na zdravljenju.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti iz Novega mesta, je voznik osebnega avtomobila (domnevno zaradi neprilagojene hitrosti) izgubil oblast nad vozilom in zdrsnil s ceste. Avtomobil se je nato nekaj deset metrov prevračal po brežini in nazadnje obstal na kolesih v potoku pod cesto. V času prometne nesreče je bila cesta spolzka in poledenela a posipana.

Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl 49-letni moški, 67-letnega moškega pa so hudimi poškodbami reševalci odpeljali v bolnišnico. Nobeden od njiju v času prometne nesreče naj ne bi uporabljal varnostnega pasu. Preizkus alkoholiziranosti je pri 67-letniku pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zanj so odredili še strokovni pregled. Za pokojnika je bila odrejena sanitarna obdukcija, da se ugotovi vzrok smrti in strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih substanc v telesu. Vozilu so policisti odvzeli registrske tablice in ga začasno zasegli. Še vedno namreč poteka preiskava (zbiranje obvestil, preučevanje sledov…), da bi ugotovili, kdo je dejansko vozil avtomobil v času nesreče.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, kraj nesreče pa so zavarovali krški policisti in gasilci PGE Krško. Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet na omenjenem cestnem odseku oviran do okoli polnoči.

PU NM