Kriminal v porastu: V Krškem ukradli mesne izdelke, v Sevnici valjar, v Leskovcu vlomili v gostilno …

Slika je simbolična

Včeraj dopoldne je skupina oseb v eni od krških trgovin ukradla za okoli sto evrov mesnih izdelkov. Zaposleni so jih prepozno opazili, iz kraja pa so se odpeljali s sivim cliotom. V vozilu so bile štiri odrasle osebe in en otrok.

Pri sevniških policistih so se v ponedeljek dopoldne oglasili predstavniki gradbenega podjetja in prijavili, da so jim na gradbišču ob regionalni cesti od Šentjanža proti Brunku, v zadnjih dneh odpeljali gradbeni stroj, valjar, znamke Aman, rumeno zelene barve, težak okoli 500 kilogramov. Podjetje so oškodovali za okoli pet tisoč evrov.

V soboto dopoldne so policisti iz Krškega opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal v Leskovcu pri Krškem. Neznanci so ponoči vlomili v prostore in odnesli nekaj tisoč evrov gotovine, nekaj cigaret ter povzročili še za dva tisoč evrov škode na objektu in opremi.

Neznanci so v noči iz sobote na nedeljo iz tovornega vozila, parkiranega pod mostom v Krškem, iztočili okoli 400 litrov dizelskega goriva in lastniku povzročili za okoli šesto evrov škode.

Krški policisti so v nedeljo dopoldne sprejeli prijavo tatvine okoli 700 kilogramov armaturnih palic, ki so bile zložene na gradbišču stanovanjske hiše v Leskovcu pri Krškem. Lastnikom so povzročili za okoli tisoč evrov škode.

Na Vrhuljah so storilci v nedeljo, nekje med poldnevom in sedmo zvečer, izkoristili odsotnost lastnikov in vlomili v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ogleda so pregledali in razmetali prostore, odnesli nekaj denarja, skupaj pa lastnikov povzročili za več kot tri tisoč evrov škode.

Prometna varnost

Sevniški policisti so včeraj popoldne ukrepali v Kladju nad Blanco zaradi onesnažene ceste. Ugotovili so, da je po siliranju zaradi vožnje iz njive na cesto na cesti ostalo blato od traktorjev.

Brežiški policisti so v soboto dopoldne zasegli avtomobil 35-letni voznici osebnega avtomobila. Nanjo so postali pozorno zaradi nezanesljive vožnje – odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l (1,3 promila) alkohola v izdihanem zraku. Za nameček je vozila še brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nedeljo dopoldne so šentjernejski policisti opozorili voznika kmetijskega traktorja na čiščenje ceste, ker je pri vožnji iz njive na glavno cesto na slednji puščal zemljo in blato. Cesto je ob prihodu policistov že čistil, zato so ga le opozorili.

Krški policisti pa so ukrepali zoper traktorista v Malem Mraševem, ki je pri delu na njivi pustil zemljo na kolesarski stezi. Ker bi slednje lahko ogrozilo varnost kolesarjev, mu bodo napisali plačilni nalog.

Javni red in mir

Krški policisti so v ponedeljek zvečer intervenirali v Kerinovem Grmu zaradi prijave kršitve javnega reda in miru ter pretepene osebe. Izkazalo se je, da ni bil nihče pretepen, so pa med postopkom 22-letniku zasegli hladno orožje – bokser.

Zaradi kurjenja smeti so policisti v soboto popoldne prav tako posredovali v Kerinovem Grmu. Kršitelja bodo predlagali v postopek pristojnemu prekrškovnemu organu.

 

Vir: PU Novo mesto