Kričijo dol s kapitalisti, družijo pa se s tajkuni

Slika, ki jo je posnel fotograf Primož Lavre.

V Levici pogosto kritizirajo domnevne kapitaliste, ki so po njihovem krivi za vse tegobe tega sveta, a ko se luči in kamere ugasnejo, očitno hitro pozabijo na svoje besede in planejo v objem prav tistim kapitalistom, ki jo tako kritizirajo.

Da bo parodija še večja, gre za kapitaliste, ki so bili obsojeni za zlorabe v podjetjih, ki so jih vodili.

Reporterjev fotograf Primož Lavre je namreč te dni v lokalu pri Moderni galeriji v Ljubljani posnel sestankovanje koordinatorja Levice Luke Mesca, padlega tajkuna, nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža in še enega sogovornika Pri tem je Mesec začel fotografa prepričevati, da se nihče od trojke ne strinja z objavo fotografij, a s prepričevanjem ni uspel. “Koordinator Levice je prvo ime stranke demokratičnega socializma, zato je zanj nadvse nerodno posedanje z enim od obrazov grabežljivega kapitalizma, ki je zaradi ponesrečenega in podjetju škodljivega prevzema Merkurja pristal celo za rešetkami,” so ob tem zapisali.

Spomnimo. Kordež je moral leta 2016 za šest let in tri mesece za zapahe zaradi zlorabe položaja pri prevzemanju Merkurja. Tri leta pozneje je bil sicer po prestani polovični kazni z Doba pogojno izpuščen.

A. M.