Krčani z novim trenerjem začenjajo misijo Obstanek v prvi ligi

(vir: NK Krško)

Nogometni klub Krško, ki se s tremi zmagami, 10 porazi in šestimi neodločenimi izidi trenutno nahaja povsem na dnu lestvice prve slovenske nogometne lige, je dobil novega trenerja, in sicer bo klub v nadaljevanju sezone vodil Milan Đuričić skupaj z Radovanom Karanovićem. Klub se je včeraj prvič pod novim trenerjem zbral v Krškem, kjer je začel misijo Obstanek v prvi ligi.

Hkrati so v nogometnem klubu zanikali nekatere medijske zapise, da je klub v težkem finančnem stanju in da je ogrožen njegov obstoj. Kot so zapisali na spletni strani, takšne neresnice širijo bivši funkcionar kluba in nekateri zaposleni v nogometni šoli NK Krško, kar škodi ugledu in tradiciji kluba. “V vodstvu NK Krško odprta vprašanja rešujemo s pogovorom in z organi kluba, zato smo za 25. januar sklicali vrhovni organ kluba, zbor članov – skupščino. NK Krško bo prav tako transparentno predstavil dejansko stanje v klubu ter nedavne dogodke znotraj kluba našim navijačem in širši javnosti,” so zapisali.

Pravijo še, da so vsi, ki trenutno vodijo NK Krško, ki bo čez tri leta obeležil 100-letnico obstoja, prostovoljci: “Za dobro NK Krško vlagamo svoj čas, tudi denar in tega ne obžalujemo.”

Ob začetku misije Obstanek v prvi ligi je sicer v klubu prišlo tudi do nekaterih menjav pri igralcih. K prvi ekipi so bili priključeni štiri mladinci iz NK Krško, ki bodo trenirali s člani in se borili za nastop v prvi ligi – Mark Španring, Andraž Lipec, Timotej Rešetič in Jure Ribič. Prav tako se je pripravam priključilo še nekaj novincev, na katerea klub, če se bodo dokazali, računa v drugem delu nogometnega prvenstva. Člansko ekipo pa “so zapustili Kulinitš, Brekalo, Tomić, Mandić, Glover in Frelih.

“Z omenjenimi rešitvami nadaljujemo borbo za obstanek v prvi ligi in navijačem sporočamo, da bomo naredili vse, da obstanemo in postanemo stabilen prvoligaš ter 100-letnico NK Krško dočakamo v odlični kondiciji. Naš cilj je vzgajati zdrave, poštene, delavne osebnosti, ki znajo sodelovati, pomagati in zmagovati. V tem vidimo svojo ključno vlogo in prispevek k razvoju, ne samo nogometa in športa, ampak celotne regije,” so zapisali v klubu.

M. R.