Kot smo napovedali: Začelo se je zvijanje rok poslancem SMC

Potem ko Koaliciji ustavnega roka (KUL) in Karlu Erjavcu ni uspel načrt, da bi poleg DeSUS iz vlade potegnili še stranko SMC, so se opozicijske stranke lotile novega umazanega načrta. Po neuradnih informacijah so namreč vzpostavile sistem, ki poslancem SMC omogoča množično pošiljanje sporočil, naj izstopijo iz stranke.

Ta so navzven videti, kot da bi jih napisal posameznik, v resnici pa za njimi stoji organizirana združba.

Sporočila so namreč pripravljena vnaprej. Priložen jim je tudi elektronski naslov poslanske skupine SMC in elektronski naslovi poslancev SMC.

Ena od predlog sporočila gre takole:

“Spoštovana poslanka, spoštovani poslanec,

pišem vam kot obupani državljani in državljanke. Trenutno stanje v državi je kaotično, sovražno in destruktivno. Komunikacija vladnih predstavnikov je žaljiva do nas državljanov, sprejemajo se zakoni in spreminjajo se predpisi, ki uničujejo demokratično ureditev Slovenije.

Verjamem, da ste se odločili za kandidaturo zato, da bi prispevali k delovanju demokracije in pravne države. V tem trenutku imate veliko moč, da to tudi uresničite in rečete NE koaliciji, ki ruši vse standarde pravne države. S svojim dejanjem boste podprli prizadevanja 75% državljanov, ki trenutne vlade ne podpirajo.

Rekli boste:

– NE sovraštvu

– NE izključevanju

– NE ukinjanju medijske svobode

– NE političnemu obračunavanju s posamezniki

– NE podrejanju policije

– NE imenovanju nestrokovnjakov na vodilne položaje s prilagajanjem razpisnih pogojev

Za svobodno, demokratično Slovenijo, ki spoštuje vladavino prava!

Obupani državljani in državljanke.”

M. P.