Kostanjevica na Krki: Ponovno odprtje mestne tržnice

Foto: Občina Kostanjevica na Krki

Mestna tržnica v Kostanjevici na Krki ponovno obratuje. Društvo vinogradnikov Kostanjevica na Krki, vabi v nedeljo, 25. marca, med 8.00 in 11.00 uro, da obiščete tržnico.

Mestna tržnica Kostanjevica na Krki na Kambičevem trgu 5 je začela obratovati 21. maja 2015. Maja 2017 je takratnem upravniku Zavodu Otok potekla pogodba, na razpis za upravljavca pa se ni prijavil nihče.  V začetku avgusta 2017 je Občina Kostanjevica na Krki ponovila razpis za upravljavca tržnice.

Prostore za prodajo živilskih in rokodelskih izdelkov v velikosti 34 m2 so s pomočjo evropskega denarja v sklopu projekta Posavska špajza uredili pred dvema letoma. Kljub temu, da je bila ponudba raznolika se je izkazalo, da ni pravega povpraševanja.

Zavod Otok se na novi razpis ni prijavil. Kot razlog so navedli pomanjkanje sredstev za marketing, saj po njihovem mnenju, ravno zaradi tega ni bilo obiskovalcev, kljub pestri ponudbi, različnim spremljevalnih dogodkov pod skupnim naslovom V tretje gre rado in kar nekaj delavnicam v sklopu tržnice jim ni uspelo pritegniti dovolj kupcev.

Za obnovo in opremo prostorov na Kambičevem trgu so v Kostanjevici na Krki sicer odšteli 54.000 evrov, od tega so dobili 37.000 evrov nepovratnih sredstev, tržnica pa bi morala obratovati 5 let oziroma do leta 2020.

Ravno tako bo Mestna tržnica praviloma odprta vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu med 8.00 in 11.00 uro, so zapisali na spletni strani Občine Kostanjevica na Krki.

K. J.