Koronavirus dobil, da mu ne bo treba pojasnjevati računa v tujini?

Golobovi in Jankovićevi svetniki opoziciji v MOL ne dovolijo razpravljati.

Na portalu Siol.net so v nedeljo razkrili, da je imel Robert Golob bančni račun v tujini, kar je ta pred tem zanikal. Kot pa naj bi sam ugotovil pozneje, je bil na njegovo ime res odprt bančni račun v tujini.

 

Po Golobovem pojasnilu računa v tujini ni odprl sam, temveč naj bi mu v Romuniji ukradli identiteto. Ko so se o primeru pozanimali njegovi odvetniki, naj bi banka omenjeni bančni račun nemudoma zaprla.

Podrobnosti o tem, kaj se je pred zaprtjem dogajalo na tem računu, za zdaj še niso znane, a dejstvo je, da Golobovi zgodbi o kraji identitete ne verjame praktično nihče. Poznavalci sumijo, da bi lahko preko računa v tujini izvajali sumljive transakcije, ki bi lahko bile povezane s posli pri gradnji hidroelektrarn v BiH.

Postavlja se vprašanje, zakaj ni tega, če mu je res nekdo ukradel identiteto, prijavil policiji. Vprašanje je tudi, zakaj bi leta 2018 nekdo odprl račun v tujini na ime takrat praktično neznanega Roberta Goloba, kot tudi, zakaj je Golob sam zanikal račun v tujini, še preden ga je kdo o tem karkoli vprašal ali mu v zvezi s tem karkoli očital.

Tudi zato nekateri že namigujejo, da je Golob za koronavirusom zbolel, da mu teden pred volitvami na ta in še mnoga druga vprašanja ne bo treba odgovarjati na soočenjih, ki se jim bo lahko tako izognil. Zanimivo je sicer tudi poročanje portala Požareport, da Golob praktično nima nobenih nepremičnin, saj je vse, vključno z družinsko hišo, prepisal na ženo. Le česa se boji?

A. M.