Koprivniška noč: Kdo te bo peljal nocoj domov?

Koprivniška noč

Preventivna akcija “Kdo te bo peljal nocoj domov?” je del projekta Koprivniške noči – največje dobrodelne prireditve, ki jo organizira PGD Veliki Kamen.

KDO TE BO PELJAL NOCOJ DOMOV?

Preventivna akcija “Kdo te bo peljal nocoj domov?” je del projekta Koprivniške noči – največje dobrodelne prireditve, ki jo organizira PGD Veliki Kamen. Pobudnik preventivne akcije je PGD Veliki Kamen, sodelovanje pa so potrdili Policijska uprava Novo mesto (Policijska postaja Krško), Zdravstveni dom Krško, ter lokalno pogrebno podjetje in ponudnik taksi prevozov.

Projekt je podprla tudi Občina Krško. Akcija “Kdo te bo peljal nocoj domov?” se zgleduje po izjemno uspešni kampanji iz Velike Britanije, ki se je kasneje razširila po celem svetu. “Who will take you home tonight?”, ki ozavešča voznike, naj sedajo za volan zgolj trezni ali pa si najdejo ustrezen in varen prevoz domov. Akcija je prva takšne vrste v Sloveniji!

Poletje je čas festivalov, koncertov, veselic in drugih prireditev, kjer se stoči kar nekaj alkohola in hkrati čas, ko beležimo največ žrtev na cestah zaradi vožnje pod vplivom te prepovedane substance. So eden prvih organizatorjev tovrstnih prireditev v Sloveniji, ki poleg zabave dela tudi na ozaveščanju javnosti in preventivi. Letošnja Koprivniška noč bo že četrta zapovrstjo, dogajanje pa bo prvič v zgodovini prireditve trajalo kar tri dni, med 12. in 15. avgustom. V okvir Koprivniške noči vsako leto združujejo znana imena, posebne goste, dober namen in najboljšo zabavo.

Letos že zelo uspešni zgodbi pridružujejo novo poglavje z vseslovensko preventivno akcijo, kakršne pri nas še ni bilo. V namen akcije bodo z zgoraj omenjenimi sodelujočimi posneli zanimive fotografije, izjave udeležencev akcije in krajši video posnetek, ki bo obiskovalce prireditev preko spleta in socialnih omrežij opozarjal, naj v primeru pitja alkohola za pot domov raje izberejo treznega šoferja ali pokličejo taksi.

Podatki kažejo, da se je v zadnjih petih let na območju Policijske uprave Novo mesto  zgodilo 54 prometnih nesreč s smrtnim izidom in da so jih od teh 19 ali več kot tretjino povzročili opiti vozniki.

Vir: Koprivniška noč