Kopalci bodo lahko obnovljen sevniški bazen preizkusili zelo kmalu

Na Bazenu Sevnica že potekajo priprave za otvoritev letošnje kopalne sezone, ki bo letos še posebej slovesna. Ravno v teh dneh namreč zaključujejo obširno prenovo bazena. Prvi kopalci bi lahko zaplavali že v drugi polovici tega meseca, če bo vreme to dopuščalo.

V četrtek so izvajalci skupaj s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom opravili ogled obnovljene strojnice bazena. Ta je v fazi zadnjih testiranj pred zaključkom obnove.

Obnova bazena je sicer potekala v dveh fazah. V lanskem letu sta bili celostno obnovljeni bazenski školjki olimpijskega in otroškega bazena. Poleg temeljitega čiščenja in sanacije poškodb na betonskem delu školjk in na kompenzacijskem bazenu je bila na obeh školjkah nameščena tudi nova folija. Bazenska tehnika je bila v celoti zamenjana. V letošnjem letu je bil ob olimpijskem bazenu nameščen tudi masažni sistem.

Po zaključku lanske kopalne sezone je stekla druga faza obnove. Ta je obsegala celostno obnovo strojnice bazena. Trenutno poteka le še testiranje delovanja celotnega sistema. Oprema v strojnici je postavljena v dveh etažah. Veliki filtri so postavljeni v kletnem prostoru, filter za otroški bazen ter plinska peč in zalogovnik, katerih funkcija je priprava sanitarne vode, pa so umeščeni v zgornjo etažo. Zgrajen je nov deklorinacijski bazen, ki je namenjen čiščenju vode pred izpustom v kanalizacijo. Zamenjane so vse strojne in električne inštalacije.

Obnova sevniškega bazena je bila zaradi dotrajanosti in tridesetletne neprekinjene uporabe nujna. Stala je 560.00 evrov, z njo pa bazen ustreza vsem higienskim, zdravstvenim in drugim predpisanim standardom.

M. P.