Konec tedna odprli prenovljeni sevniški bazen

V sevniški občini so ta konec tedna odprli prenovljeni sevniški bazen, za kar je občina odštela 1,2 milijona evrov. Za zdaj sta prenovljeni bazenski školjki in napeljave, v jeseni začenjajo še z obnovo strojnice in filtrske postaje.

Prenova bazena, zgrajenega leta 1985, je bila po več kot tridesetih letih obratovanja nujna. Obnavljalo ga je na javnem razpisu izbrano Javno podjetje Komunala Sevnica. To je z obnovitvenimi deli pričelo marca, obnova pa je bila povsem končana v petek, ko je prenovljeni bazen dobil tudi uradno dovoljenje za obratovanje.

Na olimpijskem in otroškem bazenu so odstranili dotrajano PVC folijo in celotni prelivni rob školjke. Narejen je bil nov prelivni kanal z vgradnjo prefabriciranih betonskih kanalet ter novih bazenskih rešetk. Obe bazenski školjki so temeljito očistili, sanirane so bile tudi poškodbe na betonskem delu obeh školjk in na kompenzacijskem bazenu. Olimpijski bazen so prekrili s 1500 kvadratnimi metri nove PVC folije, otroški bazen pa s 110 kvadratnimi metri. Nova folija je sive barve, kar v sončnem vremenu bazenski vodi daje poseben odtenek modre. Bazenska tehnika je v celoti nova.

Jeseni, po zaključku kopalne sezone, bo sledila še druga faza obnove, to je celostna obnova strojnice. Načrtovana je zamenjava filtrov, črpalk in naprav za kemijsko pripravo vode. Na že pripravljeno inštalacijo bodo ob tem priklopili sistem za masažo, ki bo novost na sevniškem bazenu.

M. P.