Konec obvoza zaradi zaprtja krškega mostu

Foto: Občina Krško

V Krškem so včeraj popoldne sprostili avtomobilski promet po starem savskem mostu in navezovalnem nadvozu. Prenovitvena dela s spremembo tamkajšnjih navezovalnih križišč v krožišča, ki so potekala od srede septembra, so končali dva tedna predčasno

V zadnjih dveh tednih je izvajalec končal vgradnjo dilatacij oz. kovinskih elementov, ki omogočajo raztezanje mostne konstrukcije. Ker zaradi zimskih razmer preplastitev vsega vozišča ni mogoča, sta se Direkcija RS za infrastrukturo in občina dogovorili, da z deli končajo in sprostijo promet.

Naložba bo stala skoraj pol milijona evrov, nekaj več kot polovico potrebnega denarja bo prispevala direkcija, razliko nekaj manj kot 230.000 evrov pa krška občina.

Dozdajšnja prenova je obsegala ureditev krožišč, menjavo hidroizolacije in svetilk javne razsvetljave ter vgradnjo omenjenih dilatacij. Obnovo je izvajalo podjetje Kostak. Most in nadvoz naj bi po načrtih preplastili v naslednjem letu.

Za preureditev omenjenih semaforiziranih križišč v krožišča so se odločili zaradi slabe pretočnosti križišč na obeh straneh osrednjega krškega savskega mosta. Ta je namreč močno ovirala promet, v primeru nesreče v tamkajšnji nuklearki pa bi lahko ogrozila hitro evakuacijo.

K. J.