Komunaliada 2017 po štirih letih ponovno v Krškem

Po štirih letih se dogodek Komunaliada ponovno odvija v Krškem. Na igrah bo sodelovalo približno 2600 udeležencev iz 62 komunalnih podjetij. Organizator dogodka je družba Kostak d.d..

Mijenko Muha, predsednik uprave Kostak je v svojem nagovoru v Bilten XXXIII. izpostavil pomen delavskih športnih iger za spodbujanje zaposlenih k športni aktivnosti, medgeneracijskem druženju in prijateljstvu, s tem pa se krepijo vezi med gospodarsko dejavnostjo in športom. Kot novo usmeritev na področju ravnanja z odpadki je omenil proizvodnjo alternativnih goriv, ki dopolnjuje moderno sortirno linijo na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad.

Prireditev se je začela s posvetom vodilnih delavcev v Kulturnem domu v Krškem, nadaljevala pa se bo pri Stadionu Matije Gubca. Ob 13 uri  pa vabijo na  razstava komunalne opreme.

V soboto 10. junija 2017, bo osrednja prireditev z delovnimi in športnimi tekmovanji. Prizorišča športnih iger bodo ista kot leta 2013; Stadion Matija Gubca, srednješolski center v Krškem, OŠ  Jurija Dalmatina, OŠ Leskovec pri Krškem in bazen Brestanica.

Program:

Petek

  • Strokovni posvet z aktualnimi temami: komunalna infrastruktura in evropska sredstva, krožno gospodarstvo, zapis pravice do pitne vode v Ustavi Republike Slovenije.
  • Podelitev nagrade in priznanj Zbornice komunalnega gospodarstva.
  • Družabni del: Ogled vinske kleti, večerja z družabnim srečanjem.

Sobota

  • Delovna tekmovanja; vodovod, kanalizacija, odvoz odpadkov, aranžiranje cvetja.
  • Športna tekmovanja: balinanje, bowling, lokostrelstvo, tek, tenis, ulična košarka,…
  • ob 16.00 sledi podelitev priznanj in pokalov ter družabno srečanje z Nušo Derenda in Okroglimi muzikanti.

N. N.