Komunala Brežice prejela nagrado s področja dela z zaposlenimi!

Foto: spletna stran Komunala Brežice

»Komunala Brežice je letos prejela že drugi laskavi naziv s področja dela z zaposlenimi pri nas. Po nazivu Naj zaposlovalec leta, ki smo ga osvojili na izboru Zlata nit, smo na razpisu za HRM projekt leta, ki ga že petnajsto leto organizira GV Planet, osvojili naziv HRM projekt leta 2017 v kategoriji javnega sektorja.« so zapisali na svoji spletni strani.

Zasnovali so projekt »Celostni model sistema inovacij 3 x 12«, ki je avtorsko delo vodje sektorja splošnih služb Petre Grajžl in ga vpeljujejo v podjetje. Poleg brežiškega javnega komunalnega podjetja je bilo letos nominirancev še šest: A1 Slovenija, Atlantic Grupa, Infinum, Lek, Optiweb in Špica International. Model dela z zaposlenimi, ki so ga zasnovali, temelji na treh stebrih, in sicer:

  • idealni organizacijskih kulturi,
  • zavzetosti zaposlenih in
  • sistematičnemu podajanju idej.

Na brežiški Komunali so na osvojen naziv izredno ponosni, saj je pridobljen naslov potrdilo, da stroka ceni njihove inovativne pristope pri delu z zaposlenimi, kar jih postavlja na zemljevid najuglednejših delodajalcev v Sloveniji.

V zasebnem sektorju je v kategoriji majhnih in srednjih podjetij omenjeni naziv pripadel podjetju Infinum, v kategoriji velikih podjetij pa podjetju Lek. Priznanje za HRM projekt leta 2017 je podjetje prejelo s strani organizatorja GV Planet na HR&M konferenci v Ljubljani, 15. novembra 2017.

Foto: spletna stran Komunala Brežice

Naj omenimo, da Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju, so še sporočili iz podjetja za spletni medij.

N. N.