Kolesarska dirka Po Sloveniji: Foto utrinki iz Posavja

3. etapa 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, začela se je v Brežicah. (vir: občina)

3. etapa 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji je v petek, 11. junija, potekala po Posavju in Kozjanskem, regijo je turistično izredno promovirala. Dirka Po Sloveniji je sicer razdeljena na 5 etap. Zadnja, dolga 175,3 km, se bo danes začela v BTC City Ljubljana, ob 10.35, okoli 15. ure bodo najboljši v cilju, ki bo v Novem mestu.

Tretja etapa pa je bila v petek v Posavju in delu Kozjanskega. Ta etapa je bila izjemno zanimiva, saj so ekipe branile rezultate iz druge etape. Del te je bil tudi vzpon na Sremič. Začetek je bil v Brežicah, cilj v Krškem.

V Brežicah so se v mestnem jedru zbrali številni navijači in ljubitelji kolesarstva. Štarta so se udeležili tudi učenci osnovnih šol, navijači pa so kolesarje spodbujali na različnih točkah ob progi.

Čast, da poda znak za štart, je pripadla županu Občine Brežice Ivanu Molanu, ki je nalogo odlično opravil.

Na skupni novinarski konferenci je uvodoma o sami dirki spregovoril Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke Po Sloveniji. Župani Občine Krško mag. Miran Stanko, Občine Brežice Ivan Molan, Občine Sevnica Srečko Ocvirk, Občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič, Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak in županja občine Kozje Milenca Krajnc pa so predstavili Posavje in širše območje kot kolesarsko regijo.

V nadaljevanju v galeriji objavljamo fotografije petkovega izjemnega dogodka. (Za povečanje kliknite na fotografijo.)

Posnetke, kako je bilo na štartu, si lahko ogledate na tukaj 

M. P.