Ko skrajna levica in poslanka Sukičeva na nasprotna stališča odgovorijo z nestrpnostjo in primitivizmom

Napisi, ki so jih včeraj nosili udeleženci neprijavljenega protishoda.

Včerajšnji Shod za življenje, ki so ga v Ljubljani pripravili zagovorniki življenja, in protishod, ki so ga pripravili privrženci stranke Levica, med katerimi je bila tudi njihova poslanka Nataša Sukič, je še enkrat pokazal pravo naravo slovenske skrajne levice.

Na eni strani smo videli mirno, vnaprej najavljeno in prijavljeno izražanje prepričanj glede rojstev in splava, na drugi strani pa primitivizem in grožnje.

Organizatorji shoda za življenje so shod prijavili v skladu z vsemi zakonskimi predpisi, organizirali predpisano varovanje in spoštovali epidemiološke ukrepe. Prijavili so tudi traso, kjer bodo hodili. A načrte so jim pokvarili pripadniki skrajne levice, ki svojega protishoda niso prijavili, zasedli so pot, po kateri naj bi hodili udeleženci prijavljenega shoda, pripravili milo rečeno primitivne napise, kričali in zmerjali.

Na eni strani smo torej videli kultivirano izražanje stališč in prepričanj, na drugi pa pobalinsko in sovražno obnašanje, nevredno civiliziranih ljudi.

S tem je slovenska skrajna levica še enkrat pokazala svoj obraz, ki ga gledamo že nekaj čas. Na shodih proti drugače mislečim je nasilna in žaljiva, pripravljena tudi na fizični obračun.

Dva različna svetova.

Vprašati se je treba, kaj je ob vsem skupaj počela policija. Ko so na shod petkovih biciklistov nedolgo tega prišli rumeni jopiči, jih je policija nemudoma odstranila, ker naj bi s svojo prisotnostjo izzivali udeležence shoda.

Tokrat so neprijavljeni protestniki zapirali pot udeležencem prijavljenega shoda, jih žalili, kričali nanje in izzivali z vulgarnimi napisi, pa ni bilo nobenega odstranjevanja. Več kot očitna dvojna merila policije.

A. M.