Ko je dovolj, je dovolj: Bo četrtkov protest odnesel vlado Marjana Šarca?

V četrtek se bodo v Ljubljani na protestu Rešimo Slovenijo zbrali ljudje iz vse Slovenije. Protest bo opozorilo, da je v Sloveniji nekaj zelo narobe. Pobudo za protest je sicer dal Franc Kangler, nekdanji poslanec in mariborski župan, danes pa državni svetnik. Povod je bil izbris dolga družini Janković v višini 29 milijonov evrov.

Razlogi za protest so še bistveno obsežnejši, saj je v državi skoraj vse narobe oziroma težko bi našli stvar, ki deluje tako, da državljane ne deli na prvo- in drugorazredne.

Kangler je posnel video, ki je dosegel velik odmev in imel več kot 330 tisoč ogledov. V njem je opozoril na prvorazrednost in drugorazrednost slovenskih državljanov in pozval, da se je temu treba upreti.

Kangler je sicer s strani slovenskega sodstva skoraj toliko preganjana politična oseba kot Janez Janša in kot je dejal v svojem videu, za 500 evrov, ki jih je nakazal svoji hčerki, je bil kar osemkrat na sodišču, na drugi strani pa nekaterim sodna veja oblasti brez sramu odpiše dolg v višini 29 milijonov evrov.

Po vzoru francoskih protestnikov in gibanja rumenih jopičev proti vladi Emanuela Macrona bodo protestniki tudi v Ljubljani nosili rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo, kot je tudi ime civilni iniciativi, ki organizira ta protest. Sodelovanje na ljubljanskem Prešernovem trgu je že napovedalo 14 političnih strank in civilnih iniciativ.

Zahteve civilne iniciative Rešimo Slovenijo so:

Začelo se bo ob 16. uri

Program protestnega shoda Rešimo Slovenijo se bo začel ob 16. uri na Pogačarjevem trgu, kjer bodo nastopili glasbeniki, pevci, folklorne skupine, osrednji del progama pa bo pred Prešernovim spomenikom ob 17. uri, kjer bo nastopila tudi skupina Pepel in kri ter Alfi Nipič s svojimi muzikanti.

Iz vse Slovenije, tudi iz Posavja, bodo organizirani avtobusni prevozi proti Ljubljani. Natančnejše podatke o voznih redih iz Posavja bomo objavili naknadno.

M. P.