Knjižnica Brežice vabi na dogodke

pixabay.com

Predstavitev Kundalini joge – V ponedeljek, 29. januarja 2018, ob 19. uri v Dvorani Savice Zorko.

To je dinamična oblika joge, kjer je poudarek na ritmu, zavzemanju pravilnih položajev in dihanju. Vadba je sestavljena iz določenega zaporedja vaj z notranjo koncentracijo, iz pranajame, sprostitve in meditacije. Dogodek bo sestavljen iz dveh delov: predstavitve in vadbe.

Prijave za udeležbo na dogodku zbirajo do vključno ponedeljka, 29. januarja 2018, do 12. ure na elektronskem naslovu [email protected]. Kontaktna oseba je Eva Ogrizek. Zaželeno je, da pridete oblečeni v udobna svetla oblačila iz naravnih materialov, s seboj pa prinesete podlogo/blazino za vadbo ter odejo.

»IzBRANO s Primusom« – cikel predstavitev – 1. februar 2018, ob 18. uri v Dvorani Savice Zorko.

Osho – indijski mistik, guru in duhovni učitelj – navedenih knjig ni pisal sam, pač pa so slednje prepisi avdio in video zapisov njegovih improviziranih nagovorov mednarodnega občinstva. Vse njegove govore in meditacije povezuje rdeča nit – vizija, ki zaobjema tako neskončno modrost celotne preteklosti kot tudi najvišje potenciale današnje (in jutrišnje) znanosti in tehnologije. Knjige iz zbirke bodo na dogodku na voljo za nakup po znižani ceni.

Delavnica ustvarjalnega pisanja z Natašo Jenuš – v petek 2.februarja 2018, od 17. do 22. ure v e-učilnici Knjižnice Brežice.

Dogajanje ob slovenskem kulturnem prazniku bodo v sodelovanju z Natašo Jenuš, profesorico slovenščine in zgodovine, pospremili z brezplačno delavnico ustvarjalnega pisanja. Mentorica vas bo od teorije ustvarjalnega pisanja usmerila k praktičnemu ustvarjanju. Zaželeno je, da vas tovrstno ustvarjanje zanima, udeležba na delavnici pa ni pogojena s starostjo oziroma z morebitno predhodno udeležbo na kateri izmed tovrstnih delavnic. Na delavnici boste prejeli gradivo, s seboj pa prinesite pisalo in zvezek, lahko tudi prenosni računalnik.

Število mest za udeležbo na delavnici je omejeno. Predhodne prijave do vključno srede, 31. januarja 2018, zbirajo na e-naslovu [email protected].