Keber ministrstvo stal 36.000 evrov

Vir: STA

Dušan Keber, ki danes kot aktivist civilne iniciative Glas ljudstva kritizira po njegovem mnenju visoka plačila zdravnikom v ambulantah za paciente brez osebnega zdravnika, je kot svetovalec nekdanje zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc državo v devetih mesecih stal 36.215 evrov, je poročal Siol.net.

 

Portal je objavil podjemno pogodbo, iz katere izhaja, da je Keber delo svetovalca na ministrstvu za zdravje opravljal med 24. marcem in 31. decembrom 2017. Med marcem in julijem je opravil 570 ur dela, oktobra pa so podpisali aneks k obstoječi pogodbi in sodelovanje podaljšali do konca leta. V tem času je Keber opravil še 200 ur dela, za kar je prejel 7000 evrov bruto. Skupno je Keber kot svetovalec ministrstvo stal 36.215 evrov (bruto bruto).

Kebru so očitali, da je denar dobil, izdelka pa ni dostavil, a to je za portal zanikal. Priznal pa je, da so bila poročila o delu, ki jih je oddajal ministrstvu za zdravje, slaba in da se mu pridobitev soglasja za delo od doma ni zdela tako pomembna, čeprav bi moral po pogodbi delo opravljati v prostorih ministrstva.

Na vprašanje, ali je imel soglasje za delo od doma, pa je Keber odgovoril, naj to vprašamo tiste, ki so izdajali soglasja. “Meni je bilo to nepomembno vprašanje, zelo verjetno tudi ministrici, ki me je klicala domov in sva se po telefonu pogovarjala dve uri. To ni bilo v službenem času. Popolnoma jasno je, da neko intelektualno delo bistveno lažje poteka v drugem okolju kot pa na nekem uradnem oddelku. Seveda, delal sem tudi na ministrstvu, zelo verjetno pa sem mnogo več delal doma,” je povedal Keber.

Ali je imel Keber soglasje za delo od doma, so na portalu preverili tudi na ministrstvu za zdravje. Poleg tega jih je zanimalo število evidentiranih ur in kakšna poročila o opravljenem delu jim je pošiljal Keber. Odgovore ministrstva še čakajo.

A. M.