Kdo vse za župana kandidira v posavskih občinah (seznam)

Brežiški župan Ivan Molan v družbi z odhajajočim predsednikom Borutom Pahorjem, ki bo naslednika dobil čez dobrih 14 dni.

Z današnjim dnem se tudi uradno začenja volilna kampanja za lokalne volitve, ki bodo čez slab mesec oziroma dva tedna po drugem krogu predsedniških volitev. Kandidati za župane so že znani. Velikih presenečenj ni, razen morda tega, da se aktualni župan Krškega Miran Stanko ne bo potegoval za še en mandat.

 

V Krškem se v odstotnosti Stanka tako za župana poteguje šest kandidatov: Jože Olovec (SDS), Iztok Starc (SLS), Janja Starc (volivci), Janez Kerin (Lista Modra smer), Dušan Šiško (SNS) in Aleš Zorko (Gibanje Svoboda). Močnejši imeni sta Olovec in Šiško.

V Brežicah se poleg aktualnega župana Ivana Molana (volivci), ki mu pripisujejo največ možnosti za izvolitev, za župana potegujeta še Mojca Florjanič (več strank) in Igor Zorčič (volivci).

Zgolj dva kandidata sta v Sevnici, kjer se bosta pomerila aktualni župan Srečko Ocvirk (SLS) in direktor podjetja GeoDrill Aleš Žibert, neodvisni kandidat s podporo SDS in Gibanja Svoboda.

Trije kandidati so v Kostanjevici na Krki. Poleg podžupana Roberta Zagorca (volivci) kandidirata še Alen Lenič (NSi) in Melita Skušek (volivci).

V Radečah je kandidat zgolj eden, in sicer dosedanji župan Tomaž Režun iz SD, ki ima tako že zagotovljen nov mandat. V Bistrici ob Sotli se bo aktualni župan Franjo Debelak (volivci) na volitvah pomeril z Robertom Žučkom (volivci).

A. M.