Kamp Terme Čatež najboljši slovenski večji kamp!

Kamp Terme Čatež (foto: Spletna stran Terme Čatež)

Slovenci v domačih in hrvaških kampih letno ustvarijo 3,3 milijona nočitev. Letos so v slovenskih kampih zabeležili za 25 odstotkov več nočitev, v hrvaških pa je rast gostov 8,7-odstotna. Za slovenskimi kampi je sicer nova rekordna sezona, zabeležili so za četrtino več nočitev.

Uporabniki kampov v izboru Naj kamp Adria, ki ga pripravlja portal www.avtokampi.si, so odločili, da sta najboljša slovenska kampa Terme Čatež in Kolpa, najboljše glamping naselje pa Chateau Ramšak.

V izboru Naj kamp Adria, ki poteka vsako leto, gostje kampov glasujejo za najboljše kampe v Sloveniji in na hrvaškem. V letošnjem izboru je sodelovalo 60 kampov iz Slovenije in 160 iz Hrvaške, zbranih pa je bilo nekaj več kot 42.000 glasov. Podelitev nagrad najboljšim kampom je potekala v Šibeniku v okviru Hrvaškega kamping kongresa.

Kategorija večji kampi – Kamp Terme Čatež

V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Terme Čatež, ki je letos uredil nov del kampa z mobilnimi hišicami, v planu pa je ureditev nove recepcije in dodatnih kamping parcel. V kampu Terme Čatež s petimi zvezdicami, je 250 kamp prostorov v obsegu 90m²; za prikolice, avtodome in šotore.

Na drugo mesto se je uvrstil kamp Nadiža pri Kobaridu, ki s ponudbo navdušuje predvsem družine, na tretje mesto pa kamp Adria iz Ankarana.

Kategorija manjši kampi

Med manjšimi kampi so najbolj priljubljeni kampi ob rekah. Rezultati glasovanja:

  1. Kamp Kolpa iz Vinice, kjer gostje pohvalijo urejenost, mir in družinsko vzdušje.  .
  2. Kamp Koren iz Kobarida, ki je edini kamp z nazivom eco camping pri nas,
  3. Kamp Podzemelj pri Metliki, ki gostom nudi tudi najem tradicionalnih glamping hišic in pustolovski park.

Vse bolj priljubljeno glamurozno kampiranje

Vse bolj priljubljeno je tudi glamurozno kampiranje – t. i. glamping. Slovenija je v zadnjih letih postala ena od vodilnih v kakovosti ponudbe glamping hišic in šotorov.

V tej kategoriji je letos največ glasov prejel:

  1. Glamping resort Chateau Ramšak iz Maribor, ki gostom omogoča tudi spanje v šotoru na drevesu, kulinarično ponudbo pa dopolnjuje vinska klet z vrhunskimi belimi vini.
  2. Glamping naselje Olimia Adria Village, ki s ponudbo glamuroznih šotorov deluje v okviru Term Olimia,
  3. Bled s ponudbo lesenih hišic, gozdnih vil.
Chateau Ramšak (foto: Facebook)

Glamping je vrsta turistične ponudbe, ki predstavlja luksuzno kampiranje, se je širše uveljavila v zadnjih nekaj letih, pred tem pa je bil glamping bolj kot ne značilen za drage eksotične destinacije. Bistvo pravih glamping naselij je, da so manjša in tako omogočajo veliko zasebnosti. Nahajajo se lahko ob morju, ob rekah, ob jezerih, celo visoko v hribih, nastanitev pa je lahko v najrazličnejših oblikah. Najbolj pomembno je, da je k temu dodan luksuz. Bazeni, najrazličnejše vodne kopeli, savne, ponudba masaž. Luksuzno kampiranje lahko ponuja samostojno pripravo hrane, še bolj v trendu pa je, da je ponudba popolna in vključuje izjemno kulinariko. Turistom v glamping hišicah ali šotorih zjutraj osebje prinese čudovit in okusen zajtrk, prav tako jim postrežejo s kosilom in večerjo.

K. J.