Kam v Posavju na dan kulture

V Sloveniji danes obeležujemo dan kulture, posvečen smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Na ta dan mnoge galerije, muzeji in druge kulturne ustanove brezplačno odprejo svoja vrata za obiskovalce.

In kaj si bo mogoče danes ogledati v Posavju?

V Brežicah bo od 10. do 18. ure na vsako polno uro omogočen voden ogled prenovljenega Vodovodnega stolpa Brežice. Rezervacija termina je obvezna na [email protected], 07 466 0517 ali 031 708. 737

Grad Rajhenburg, Mestni muzej Krško in Galerija Krško bodo brezplačno odprli svoja vrata za obiskovalce, ob tem pa jim bodo ponudili različne kulturne dogodke. Dogajanje se bo začelo ob 10. uri.

Prost vstop bo imel tudi Posavski muzej Brežice, kjer si bo mogoče med 10. in 18. uro v družbi direktorice muzeja ogledati občasno razstavo Iz zbirke Božene Encinas Vanič: Odkup zapuščine Stiplovšek in se sprehoditi po dostopnih in vidnih delih gradu in muzeja. Raziskati bo mogoče tudi sicer nedostopne prostore in dele gradu.

Prost vstop bo tudi v Galerijo Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki.

V Sevnici bo svoja vrata za obiskovalce brezplačno odprl nedavno obnovljeni Frizerski salon Kreutz. Vstop v salon bo prost med 15. in 18. uro. Enako velja za Grad Sevnica. Ob 15.30 bo na gradu potekal vodeni ogled, v Albert Felicijanovi dvorani pa bo prvič predstavljena novost, virtualni sprehod po posavskih gradovih z VR očali.

V kulturni dvorani na Blanci bo ob 17. uri proslava ob kulturnem prazniku, v Krškem kulturnem domu pa bo proslava ob 18. uri.

A. M.