Kam nocoj na kres in kam na praznik dela?

Prihajajoči praznik dela bodo številni obeležili skladno s tradicijo. Sindikalne podružnice in drugi organizatorji pripravljajo več kresovanj na predvečer praznika, številne slovesne prireditve pa se bodo zvrstile tudi 1. maja.

 

V brežiškem Bubka baru nocoj, ob 19. uri, pripravljajo tradicionalno kresovanje. Kot vsako leto obljubljajo odličen žur z velikim in najlepšim kresom daleč naokoli. Letos bo za zabavo poskrbela skupina Panorama. 1. maja, ob 7. uri, pa bo v središču Brežic potekala tradicionalna prvomajska budnica s KD Pihalni orkester Kapele.

V Krškem tradicionalno kresovanje prav tako prirejajo nocoj, od 18. ure naprej, pri lovskem domu na Trški gori. Obiskovalce bo mestna četrte Krško pogostila z brezplačnim golažem. Nastopili bodo Firbci in Pihalni orkester Krško. Za 1. maj, ob 11. uri, pa bo na Planini tradicionalno prvomajsko srečanje, kjer bo slavnostni govornik krški župan Janez Kerin. V primeru dežja bo prireditev odpadla.

Na Lisci bodo na 1. maj, ob 11. uri, pripravili tradicionalno prvomajsko proslavo. Govorca bosta generalna sekretarka Sindikata prometa in zvez Slovenije Saška Kiara Kumer in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Za glasbeno vzdušje bodo med drugim poskrbeli Mambo Kings. Za prometno razbremenitev območja Lisce bo Občina Sevnica tudi letos zagotovila brezplačen avtobusni prevoz na Lisco. V torek bo na Lisco potekal 32. Gorski tek.

A. M.