Kam na silvestrovanje v Posavju

V Posavju pripravljajo zadnje dni tega leta kar nekaj prireditev in silvestrovanj na prostem. Najbolj živahno bo v Krškem, Brežicah in Sevnici.

V Krškem se bo dogajanje 31. decembra začelo že ob 9. uri dopoldne s čajanko in druženjem za vse generacije v Večgeneracijskem centru Posavje na Cesti krških žrtev. Zvečer bo na ploščadi pred Kulturnim domom Krško ob 19. uri za zabavo najprej skrbel DJ Stenk, ob 21. uri pa se bo na istem kraju začelo silvestrovanje z glasbeno skupino Ansambel fantje izpod Lisce. Vse do 6. januarja si bo v minoritskem samostanu in tamkajšnji cerkvi vsak dan od 9. do 18. ure mogoče ogledati vseslovensko razstavo jaslic.

V Krškem bo sicer živahno že v današnjem popoldnevu. Na Trgu Matije Gubca namreč od 16. ure pripravljajo bogat otroški program z delavnicami in ustvarjalnicami, plesnimi aktivnostmi in poslikavo obrazov, od 20. ure bo za glasbo skrbel DJ Stenk, ob 21. uri pa sledi koncert domače zasedbe D’Palinka.

Tudi v Brežicah silvestrovanje pripravljajo na prostem, in sicer v starem mestnem jedru, kjer bo od 22. ure naprej za zabavo skrbela skupina HARMONK ‘N ROLL. Že danes bo v sklopu prireditev Brežice, moje praznično mesto sredi Brežic od 21. ure naprej nastopil Dejan Vunjak, nato pa je na sporedu še Petkova pumpa.

V Sevnici se bo na silvestrovo vse skupaj začelo ob 17. uri bo pred lokalom Central’s, kjer pripravljajo silvestrovanje za najmlajše s predstavo Moj prijatelj, dobri mož. Ob 22. uri bo sledilo silvestrovanje na prostem s skupino Rock Partyzani.

M. P.