Kako se NE obnašati v nekaterih državah po svetu

pexels

Različne države imajo različne navade.

Ročna gesta je lahko v eni državi neškodljiva, vendar je v drugi državi zelo žaljiva.

Da bi se lahko izognili neprijetnim napakam na naslednjem potovanju, so na portalu Business Inside naredili lastno raziskavo na spletni strani Quora thread in naredili nekaj lastnih raziskav, da bi ugotovili, kaj se šteje za nesramno in neprimerno drugih državah.

Oglejte si vodnik spodaj – kaj so ugotovili. Mogoče vam pride prav na vašem potovanju.

Čile

Ne jej ničesar brez uporabe jedilnega pribora.

Singapur

Lahko dobiš denarno kazen za veliko stvari – Prepovedano je:

  • hranjenje ptic
  • pljuvanje
  • jesti na javnem prevozu
  • smetenje – ničesar ne meči drugam kot v koš za smeti.

Indija

Ne poljubljaj se v javnosti. Lahko pristaneš v zaporu.  Brez fizičnega kontakta do nasprotnega spola.  Ne rokuj se z nasprotnem spolom ali objemaj, razen, če ti domačin/ka prvi ponudi roko.

 

Francija

Ne pričakuj velike izbire veganske hrane, saj je malo Francozov veganov. Ne pogovarjaj se o denarju – to je tabu tema.  Ne pričakuj, da bo veliko ljudi govorilo angleško.

Japonska

Ne dajaj napitnin, to ni del njihove kulture Ne objemaj ljudi, ki si jih ravno spoznal. Ne stoj na napačni strani tekočih stopnic.

Norveška

Ne zijaj v gole ljudi. Norvežani se preoblačijo v javnosti in pričakujejo, da pogledaš stran. Ne sprašuj domačinov o cerkvi. To se je nevljudno, večina Norvežanov pa tako ali tako ne obiskuje cerkve. Ne pričakujte posebnega razvajanja, Norvežani so neuradni in skoraj vsi se med seboj kličejo po imenih.

Kenija

Spoštuj njihovo religijo. Večina prebivalstva je vernega. Ne bodi nestrpen. Skoraj nič se ne odvija ob točnem času. Ne pogovarjaj se o sexu v mešani družbi. Ne kličite nekoga po imenu, razen v primeru, da te sogovornik prvi naslovi s tvojim imenom.

Irska

Ne uporabljaj fraze “najboljše jutro”, ker je zastarela. Ne trudite se govoriti z irskim naglasom. Za Irce ta ne obstaja. Obstajajo samo naglasi irskih regij. Previdno, ne hodi v družbi na pijačo, če nimaš ali nočeš plačati runde.

Turčija

V javnosti ne uporabljaj znaka za OK, ki ga narediš s kazalcem in palcem. To je nespodobno. Biti pijan v javnosti je sramota. Ne briši si nosu ali zob v restavracijah, barih in ostalih javni mestih.

Rusija

Ne podarjaj parno število rož za darilo. Sodo število cvetlic se uporablja samo za umrlega. Na veliko mestih je možno plačevanje le z gotovino. Ne pričakuj, da bodo ljudje podpirali vse kar naredi vlada. Rusi pogosto kritizirajo svojo vlado.

 

N. N.