Kako pridni so bili danes gasilci, kje vse so pomagali?

Poplavne vode so na posavskem območju povzročile precej nevšečnosti. Veliko dela so imeli tako dežurni delavci cestnega podjetja kot tudi gasilci. Kaj se je dogajalo v teku dneva? Ob tem plaz ogroža hišo v Žurkovem Dolu v občini Sevnica.

Ob 8.19 so gasilci črpali podtalno vodo iz gospodarskega objekta v Dolenjem Boštanju.

Ob 8.37 je na Gmajni, Leskovec pri Krškem, občina Krško, zaradi zamašenih odtokov voda poplavila cestišče. Odtoke so odmašili in omogočili pretočnost delavci komunalnega podjetja Kostak Krško.

Ob 8.40 je v naselju Curnovec, občina Brežice, plaz poškodoval del cestišča. Delavci cestnega podjetja KOP Brežice so zaradi neprevoznosti postavili popolno zaporo cestišča. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 9.22 je na cestnem odseku Raka – Sevnica pri odcepu za Primož, občina Sevnica, kamenje na cesti oviralo promet. Kamenje so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja CGP Sevnica.

Ob 10.55 je na cestnem odseku Brestanica – Sotelsko, občina Krško, kamenje na cesti ogrožalo promet. Kamenje so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja Kostak Krško.

Ob 13.09 je reka Krka poplavila cestišče na odseku Kostanjevica na Krški – Zameško, občina Kostanjevica na Krki. Dežurni delavci cestnega podjetja CGP Krško so zaradi neprevoznosti postavili popolno zaporo cestišča.

Ob 14.04 pa so na Rožnem, občina Krško, gasilci PGE Krško iz zbirnega jaška za optično napeljavo izčrpali 1,5 kubičnega metra meteorne vode, ki je zamakala stene kletnih prostorov.

Že zjutraj, malo pred 9. uro, pa so sporočili, da v naselju Žurkov Dol, občina Sevnica, plazišče v izmeri 15 m x 10 m ogroža stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Sevnica so plazišče pokrili z zaščitno folijo. Obveščene so bile pristojne službe.