Kako na dopustu izbrati kakovostno restavracijo?

pixabay.com

Hrvaški spletni medij je objavil devet nasvetov, kako prepoznati slabo turistično restavracijo.

Na morju ste in želite zunaj večerjati, vendar ne želite večerje naročiti v slabi restavraciji in si s tem pokvariti večer. Tukaj je nekaj nasvetov, kako lažje prepoznati slabe restavracije.

Jedilni list s fotografijami hrane

V večini primerov je veliko jedilnih listov opremljenih z dolgočasnimi fotografijami vedno istih jedi (meso na žaru, ribe in raki, pizza). Te fotografije niso bile posnete v tej restavraciji, in njihov cilj je, da bi spodbudili željo po hrani na poznane okuse. Večina restavracij, kjer imajo fotografije hrane in to ni fast food, ali suši barov, se je treba izogibati.

Vonji

Če se okoli restavracije širi vonj starega olja, kjer se cvrejo ribe, ali vonj zažganega česna, se ne usedajte na traso. To nakazuje, da v restavraciji uporabljajo slabe sestavine, imajo slabo prakso in slabo kuhinjo.

Prevelik izbor hrane v jedilnem listu

Niti kuhinja s šest do dvanajst zaposlenih, kar je običajna ekipa v nekoliko večji restavraciji, ne morejo dostaviti burgerjev in pic, testenin in solat, kozic, školjk in velikih rib. Ko vidite restavracijo, ki ponujajo vse od naštetega ali gredo celo še v večjo širino, jih obidite v najširšem loku.

Vlažni krožniki z ribami

Sprijaznimo se, večina restavracij na morju pripravlja zamrznjene ribe. Če je na dnu krožnika tekočina, ki jo včasih potegne na roza, ste lahko prepričani, da so bile ribe zamrznjene. Kozic s zeleno črnim oklepom pa rajši niti ne poglejte.

Umazane posodice za sol, poper, olje in kis

Veliko število lokalnih restavracijah še vedno uporablja tiste grde, okrogle ali kvadratne posode za sol in poper, ki spominjajo na restavracijo iz sedemdesetih in osemdesetih let. Če je lastnik restavracije tako nespoštljiv do svojih gostov, da ne skrbi o takšnih podrobnostih, ki ne stanejo veliko, si lahko samo predstavljate, kako velik prihranek daje šele pri hrani. Izjema so seveda restavracije, kjer se takšne posodice stilsko podajo.

Veliko različne hrane z mletim mesom

Izogibajte se restavracij, kjer so meniji bogati s hrano iz mletega mesa. Pri tem nikoli ne veste, kaj dejansko jeste in verjemite, resnice ne želite vedeti.

Odsotnost sezonskih sestavin in jedi

Izogibajte se restavracij, ki preprosto ne spoštujejo sezonske hrane in vremena. Ko vam na najbolj vroč dan v letu poskušajo prodati tako težko hrano, kot so divjačinski golaž, polnjene paprike in podobno, vam je lahko jasno, da ljudje, ki vodijo takšno restavracijo, nimajo pojma o hrani.

Spominski tartufi

Ko vidite, da restavracija ponuja jedi iz tartufov po nizkih cenah, jim ne nasedajte. Ta hrana ni pripravljena iz tartufov, ampak iz tartufovega olja z nekaj male količine tartufov slabe kakovosti.

Suh kruh

V primeru, da vam v restavraciji postrežejo star kruh, vedite, da je tudi vse ostalo zelo slabe kakovosti in okusa. Zaposleni v takšni restavraciji ne spoštujejo hrane, tako da imate dober razlog, da vstanete od mize in poiščete drugo restavracijo.

N. N.