Kaj za vraga se gredo: Nekdanja starleta in pes sestankujeta z državnimi uradniki?!

Spremljevalka predsednika vlade Roberta Goloba, nekdanja starleta Tina Gaber, očitno dobiva vse večji vpliv v vladni palači. Nedavno je bila pri tamkajšnji državni sekretarki udeleženka sestanka za pravice živali, pri čemer je ob njej za mizo sedel tudi pes.

 

Na sestanku so bili predstavniki prostovoljnega Društva Tačke pomagačke in drugi predstavniki zagovornikov živali. Sprejela sta jih državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimilijana Polak iz kabineta predsednika vlade in vodja kabineta na ministrstvu za kmetijstvo Dejan Süč. Kot so zapisali pri Večeru, v kabinetu vlade ne pojasnjujejo, kdo je Gabrovo povabil na sestanek in katero organizacijo zastopa na srečanjih z državno sekretarko.

Ne samo, da je neprimerno, da na uradne sestanke v vladno palačo udeleženci vodijo pse, vse bolj očitno je, da Gabrova funkcije dobiva na podlagi prijateljevanja z Golobom, kar je klasičen primer nepotizma. Spomnimo, Gabrova je tudi članica delovne skupine za pravice živali, po poročanju Večera pa tudi neformalno sodeluje v strateškem svetu za prehrano, ki je posvetovalno telo od Goloba. Kakšne kvalifikacije in izobrazbo ima za to, ni znano.

A. M.