Kaj takega! V Gržeči vasi vlomili v hlev in na licu mesta pokončali ovce

Slika je simbolična (Shutterstock)

V Gržeči vasi (Krško) so  ponoči vlomili v hlev. Storilci so na kraju zaklali ovna in tri ovce, jih odvlekli do bližnjega travnika in odpeljali neznano kam. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Sevniški policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ardru pod Velikim Trnom. Odnesli so napravo za nočno opazovanje in lastnikom povzročili za okoli dva tisoč evrov.

V Dobravi pri Škocjanu sta se nekaj pred sedmo zvečer dva moška znesla nad fontano pred gasilskim domom. Betonsko fontano z umivalnikom sta razbila in gasilcem povzročila za okoli sto evrov škode. Menda sta bila slabe volje, ker nista dobila cigaret od osebe, ki je bila tam blizu. Nekaj pred tem so policisti prejeli prijavo o poškodovanem grobu, kjer so neznanci populili rože. V Drami pa so obravnavali dva moška, ki prosila za denar, cigarete in avto… ker nič od tega nista dobila, sta se nad oškodovancem znesla z dražečim sprejem. Po opisu sodeč gre zelo verjetno za dva ista moška iz okolice Škocjana. Primere še preiskujejo.

Policisti iz Krškega so zvečer v Kerinovem Grmu posredovali zaradi prijave kršitve javnega reda in miru, ki se je sprevrglo v kaznivo dejanje grožnje. Na dveh naslovih je prišlo do groženj med več osebami, po prvih ugotovitvah policistov, pa je bil močan dejavnik dogajanja prekomerna količina alkohola. Ena oseba je bila v dogodku lažje poškodovana (kaže na padec zaradi opitosti). Policisti bodo razčistili sume kaznivih dejanj v prihodnjih dneh, ko se bo z akterji mogoče lažje pogovoriti.

Zvečer so policiste klicali v Dobruško vas, kjer so lastniki hiše ugotovili, da je bilo v hišo v zadnjih dneh vlomljeno. Policisti so opravili ogled kraja. Storilci so pregledali prostore in odnesli nekaj predmetov, s čimer so lastnikom povzročili za skupaj več kot tisoč evrov škode.

Vir: PU Novo mesto