Kaj o Sloveniji pišejo britanski mediji?

pixabay

Britanski medij Metro ugotavlja, da je Slovenija iz leta v leto bolj popularna destinacija med turisti. “Če greste na mestni oddih v Ljubljano ali pa raziskovati podeželje, Slovenija ponuja veliko,” so začeli članek o 7 stvareh, ki jih morajo vedeti turisti, preden gredo v Slovenijo.

Poglejmo kaj pravijo:

Ne zamešajte je s Slovaško. Slovenija in Slovaška sta dve različni državi.

“Slovaška in Slovenija sta očitno različni državi. Da, obe sta majhni, vzhodnoevropski državi in začnejo se s S – vendar niso enaka. Imajo različne voditelje, različni jezike in niso niti ene poleg druge.”

Več kot polovica Slovenije je zaščitena.

“Neverjetno je, da je več kot petdeset odstotkov slovenske zemlje zaščiteno – narodni parki in naravni rezervati -. To je za Venezuelo država z največjim deležem zaščitenega ozemlja. Impresivne stvari.”

V Sloveniji je ogromno slikovitih vinogradov.

“Morda boste presenečeni, če boste izvedeli, da je Slovenija prava vroča točka za ogled vinogradov. Pozabite Italijo in Francijo – poiščite resnično izkušnjo vina v Sloveniji, kjer poročajo, da je za vsakih 70 ljudi en vinograd.”

Lahko si ogledate film na gradu

“Vsako poletje na gradu v Ljubljani oddaja filme pod zvezdami. Zunanji zaslon prikazuje filme v svojem izvirnem jeziku, kar je pogosto tudi v angleščini. In to je čarobno doživetje.”

Slovenija ima najcenejše smučišče v Evropi

“Kranjska Gora je na lestvici »Post Office ski resort« (ena od njihovih spletnih strani, na kateri imajo tudi nasvete za potovanja, op. ur.) postala najlepše mesto med najcenejšimi smučišči za leto 2017.”

In eno najlepših jezer

“Blejsko jezero je na seznamu vseh turistov, ki obiščejo Slovenijo – in to z razlogom.

S svojo čisto, svežo vodo in pravljičnim gradom v središču Blejskega jezera je res odličen način preživljanja dneva. Poskrbite tudi za nekaj domačih posebnosti: Blejsko kremšnito.”

V Sloveniji pa je tudi nekaj zelo dobrih točk za rafting

“Če slovenski naravni sijaj ni precej zadosten za vas, si lahko povečate srčni utrip z raftingom.”

Vir: METRO.co.uk

N. N.