Jurša opozarja na strahovite pritiske na samostojnost poslancev

Poslanci DeSUS.

Poslanci poslanske skupine DeSUS so v zadnjem času očitno znova pod velikim pritiskom skrajne levice. Ta namreč v državnem zboru nima zadosti glasov, da bi zrušila vlado, zato si skuša zadosti glasov zagotoviti z brezobzirnimi pritiski na poslance DeSUS.

Na slednje je ob včerajšnjem glasovanju o novem ministru, pristojnem za digitalno preobrazbo Marku Borisu Andrijaniču opozoril vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

Med drugim je dejal: “Moram povedat, da par dni osebno doživljam strašne pritiske na to, kako bom glasoval. Pritiski prihajajo iz vseh koncev. Enostavno jih je zelo težko prenašat. Postavljajo se nam kontrolorji glasovanja in seveda najbolj, kar me boli, da mi nekdo zatrjuje, da se ‘dilam’, da se odpelje v predal zakon, da se odpelje še globlje v predal drugi zakon in da potem bom glasoval za kandidata za ministra. Vse to je velika laž in zaradi tega bom glasoval za. In predlagam kolegom z opozicije, tudi z njimi sem že bil v koaliciji – V kolikor želijo, da bo Jurša kdaj glasoval tudi za dobre njihove predloge, da me pustijo na miru”. Nakar je Jurša požel buren aplavz dela DZ.

A. M.