Jubilejni 10. velikonočni obisk dnevnega centra Ozara Brežice

Članici OO SDS Brežice in župan Ivan Molan smo z obiskom in velikonočno košarico dobrot že tradicionalno razveselili člane dnevnega centra Ozara Brežice, enoto nacionalnega združenja za kakovost življenja.

Uporabniki dnevnega centra so se našega obiska in prinesenih dobrot zelo razveselili. Pripravili so nam prisrčen kulturni program in nam predstavili delovanje brežiške enote, s poudarkom na letošnjih aktivnostih in novostih. Pozdravila nas je Ana Ferk, strokovna delavka v dnevnem centru, in spregovorila o delu in življenju v hiši, ter povedala, da je temeljno vodilo zaposlenih in prostovoljcev v brežiški Ozarini hiši: »da se vsak, ki prestopi prag počuti sprejetega in kot doma.« Zahvalila se je Občini za pomoč pri sofinanciranju javnih del, finančno pomoč ob nepredvidenih dogodkih za varovance in vse dodatne angažmaje. Prostovoljka Ana Kostanjšek je predstavila bogat nabor aktivnosti, ki so jih že realizirali v letošnjem letu: številne individualne in skupinske pogovore, delavnice samopomoči, razbremenilne pogovore in kar nekaj izobraževalno prostočasnih aktivnosti, tudi pomladansko čiščenje hiše.

Varovanec Andrej Vrhovšek je županu sam izdelal in podaril ključ do novega mandata, vse pa so nas razveselili s pozornostmi, ki so jih izdelali sami.

Za obiskovanje OO SDS Brežice in tesnega sodelovanja Ozare in Občine, sta zaslužni Patricia Čular in Tatjana Močan, ki sta pred desetimi leti v velikonočnem vzdušju potrkali na njihova vrata in ponudili pomoč.

Za OO SDS Brežice: Katja Čanžar